Moped

Din väg till AM-kortet!

1. Gå in på Transportstyrelsen och ansök om körkortstillstånd. Ansökan skall kompletteras med en synundersökning som vi erbjuder gratis för våra elever och som görs i våra lokaler. Du får börja köra moped på trafikskola då du är 14 år och 9 månader men du ska ha fyllt 15 år innan du får skriva teoriprovet.

2. Anmäl dig på teorikursen för AM-moped. Detta är en kurs på 8 timmar fördelat vid 2 tillfällen. Det går bra att påbörja teorikursen innan du har fått ditt körkortstillstånd.

3. Under teorikursen kommer du få ett lösenord till teorifrågor på Elevcentralen. När du är klar och godkänd på alla delmoment samt även godkänd på sluttesterna, kontakta oss så fort som möjligt för att boka körlektioner!

4. Nu till den praktiska delen:

Lektion 1: 2 timmar (manöverbana & stadstrafik)

Lektion 2: 2 timmar (landsväg & stadstrafik)

Glöm inte rejäla kläder, skor och handskar!

5. När du är klar med din teoretiska utbildning och kört dina körlektioner skickar vi en signal till Transportstyrelsen att du genomfört godkänd utbildning. Därefter kan du själv boka ditt kunskapsprov AM på Trafikverket. Kunskapsprovet kostar 325 kr och görs på Trafikverkets kontor vid Sunlight (Nytorget 7) eller valfritt kontor. Övriga kostnader till Trafikverket och Transportstyrelsen är 80 kr för fotografering innan prov och 250 kr för tillverkning av körkort.

Kursen i AM-moped kostar hos oss 5800 kr*. Vid frågor ring oss gärna.

Anmäl dig till kursen här!

* Trafikverkets avgifter tillkommer.

albertsons-moped