Information

Information. Innan du börjar övningsköra på skolan eller privat, måste ditt körkortstillstånd var klart. Om du vill kombinera din körning på skolan med övningskörning privat, så måste du även gå en handledarkurs tillsammans med din handledare. När ni gått kursen och fått tillståndet från Transportstyrelsen kan ni börja köra privat. Kom ihåg att både vid körning på trafikskola och övningskörning privat måste du alltid ta med dig en giltig legitimation.

Trafikskola och privat körning?

Vår trafikskola jobbar efter en undervisningsplan som är godkänd av Transportstyrelsen. Under din utbildning får du lära dig allt för att köra så säkert och miljövänligt som möjligt. Kraven har höjts betydligt under de senaste åren och nya regler har införts. Därför är det bra att både köra på trafikskola, och sedan mängdträna hemma. Om du övningskör privat så är din handledare alltid välkommen att följa med i bilen under dina körlektioner på skolan.

Intensiv eller utbildning i lugnare takt

Som elev hos oss kan du välja hur du vill lägga upp din utbildning. Om du har bra förkunskaper är intensivutbildning ett alternativ för att snabbare bli klar. Vill du gå långsammare fram och få utbildningen i ett lugnare tempo så planerar vi in detta i din personliga undervisningsplan.

Körlektionerna

När du kör hos oss får du lära dig allt du behöver för en säker och miljöanpassad körning. Du följer undervisningsplanen som finns på skolan och körlektionerna täcker allt ifrån grundläggande manövrering till stadstrafik, därefter landsväg och motorväg. Slutligen får du lära dig mörker- och halkkörning. Körlektionerna börjar med att läraren visa hur det ska se ut när övningen är klar, därefter byter ni plats, läraren instruerar och du får träna självständigt.

Teori/Körprov

När du är klar med utbildningen och gjort riskutbildning 1 & 2 samt utbildningskontrollen, så bokas du på ett sammanhållet förarprov på Trafikverket. Du skall ha giltig legitimation med dig och vara där 30 min innan för fotografering.